Linkovi
IN MEMORIAM DENIS GARAGIC 16.08.1979.-25.07.2005.

blogger.ba 1
blogger.ba 2
Doktori, sestre...
Hipokratova zakletva
Tuzlarije
PRAVDA ZA DENISA-Sarajevo-x
Facebook
YouTube

Kako je Blogger.ba najavio gasenje 01.03.2015.godine, odlucih da svoje dugogodisnje pisanje o svom sinu Denisu nastavim ovde. Prethodno cu hronoloski poredati ranije postove sa prvog bloga na kojem sam pocela pisati 2008.godine.






Moj Sin Denis Garagic - PRAVDA ZA DENISA

subota, 28.02.2015.

DENIS – KO? I OPET "SLAVNI" UKC TUZLA

(postovi pisani 12. i 25.04.2009.)


KO ? KO MI TE UKRAO?
KO? KO UGASI SJAJ U TVOJIM OCIMA?
KO? KO PREKIDE TVOJ VESELI SMEH?
KO? KO MI TE UZE ZAUVEK?


Hipokratovi krivokletnici Interne klinike tuzlanskog UKC-a :

Mario Krizic i Salih Azabagic - 23.07.2005.
Samira Hasic - 24.07.2005.
Fahir Barakovic - 25.07.2005.


Uz pomoc i spasavanje “obraza” UKC-a i kolega-diletanata, sudskog vestaka
Cihlarz Zdenka

Zbog Cihlarzovog visokoumnog, vrlo “profesionalnog” misljenja (da bi Denis SVAKAKO umro, cak i da su blagovremeno utvrdili PRAVU DIJAGNOZU) Hipokrat se verovatno prevrce u grobu.

Uz svesrdnu pomoc zastitnika lika i dela “uspesnih” pojedinaca iz “slavnog” UKC-a, tuzlanskih tuzilaca
Iveljic Ive
Koval Slavena


Jadna li si zemljo Bosno i Hercegovino!
Jadni li su gradjani sa ovim i ovakvim “profesionalcima” koji se povlace po svim institucijama sistema.
Sistem koji pociva na cvrsto uvezanim kriminalnim, korumpiranim i polupismenim predstavnicima sa mafijaskim manirima u svim sferama ovog drustva samo smak sveta moze dokrajciti. GADITE MI SE "GOSPODO" !!!




DA LI JE BIH DRZAVA U KOJOJ SE SAMO MAFIJA RAZVIJA I SIRI KA EVROPI? IZGLEDA DA JESTE!

Mafija VLADA ovom drzavom. Na svim nivoima, nazalost i u pravosudju, pa eto i u medicinskim JAVNIM ustanovama. Po svemu sudecu “kolo” vodi, a ko bi drugi nego “slavni” UKC Tuzla!

Vec cetvrtu godinu tvrdim da je Javna zdravstvena ustanova Univerzitetsko klinicki centar u Tuzli, a posebno Interna klinika, CRNA RUPA. Jos me niko nije demantovao. A “slavni” je naravno pod navodnicima, jer samo njihova “vrhuska” protura u javnost te SAMOhvale. Eh, kad bi samo zaposlenici UKC-a progovorili, pacijente da ne spominjem … Naravno da NECE, ni jedni , ni drugi, treba cuvati posao, treba se cuvati osvete! I tako ide kako ide, sve “super”, “vrhunski”, “napredno”, a u stvari JADNO I BEDNO!

Uostalom, ko god se malo bolje informise shvatice da se UKC u stvari kiti tudjim perjem. Bilo koja iole komplikovanija operacija u UKC-u odvija se SAMO uz asistenciju domacih “slavnih”, a operativni zahvat vrse stranci. To je poznato. A za postoperativnu negu neka je jadnom pacijentu “bog na pomoci”.

Od januara se pocelo “suskati” o FARMACEUTSKOJ MAFIJI u kojoj se u najnegativnim kontekstu spominje upravo “slavni” UKC. Godinama se u ovoj zdravstvenoj ustanovi desavaju cudne stvari. Osim sumnjivih smrtnih ishoda “lecenja” pacijenata na ovoj “prestiznoj” klinici, a koje tuzilastvo NE ISTRAZUJE, na videlo polako isplivavaju i pljacke (milionske) na racun pacijenanata i drzave.

A “fino” su se svi “uvezali”, slicno cvrstim vezama i “saradnji”sa tuziocima i sudskim vestacima, zbog cega u Tuzli advokatima ni na pamet ne pada zastupanje gradjana u tuzbama protiv UKC-a. Znaju advokati (meni su potvrdili) za tu cvrstu spregu. Zato sumnjam da ce SIPA uspeti. Bice sprecena u samom startu, ili ce eventualni “proces” razvlaciti kao u slucaju trakavice sa profesorima i sudjenju “sici” - vozacu Vlade TK Jasminu M.

Dakle u Tuzli (pa i BiH) tuzioci i sudije uglavnom dokazu da je sve “pojela maca”. Hoce li isto biti i sa FARMACEUTSKOM MAFIJOM? Najverovatnije - DA!

Prenosim tekst iz "Slobodne Bosne" od 02.04.2009.godine, a koji je objavio tuzlanski portal "Tuzlarije" 10.04.2009.godine :

"Slobodna Bosna piše
SIPA odlučuje ko će biti nasljednik Nedreta Mujkanovića


Tužilaštvo Tuzlanskog kantona dobilo je tokom januara službenim putem od Suda Bosne i Hercegovine opsežnu dokumentaciju o kriminalu koji je počinjen prilikom nabavke lijekova sa esencijalne liste po znatno uvećanim cijenama za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli, čime je načinjena šteta od nekoliko desetina miliona maraka.

Iako je u prvi mah bilo neobično da je predmet koji bi trebao biti nadležnost državnoga suda prebačen na kantonalni nivo, instrukcije državnog tužitelja Drewa Engela da se provjere svi navodi u prijavi grupe građana o desetinama miliona maraka teškom kriminalu, pojasnile su situaciju, najavljujući jednu od najopsežnijih akcija kontrolnih organa na razbijanju farmaceutske mafije u BiH.
Dokumentacija je također proslijeđena Regionalnom centru SIPA-e u Tuzli. Prema uvjeravanjima koja smo dobili iz više izvora u ovoj državnoj agenciji, vrlo brzo će inspektori SIPA-e ući u UKC Tuzla kako bi provjerili nabavku lijekova.

Curenje informacija već je napravilo opću pometnju u Kliničkom centru, posebno što će provjera poslovanja obuhvatiti ne samo nabavku lijekova i medicinske opreme nego i višemilionske investicije na izgradnji novog bolničkog krila na Kliničkom centru.

KO JE NEDRETOV NASLJEDNIK

Interesantna je koincidencija da se istraga SIPA-e poklopila sa raspisanim konkursom za izbor novog generalnog direktora UKC-a, tako da bi istraga mogla direktno utjecati na konačni izbor. Na nedavno objavljenom konkursu za izbor novoga direktora, najozbiljniji kandidati su aktualni vršilac dužnosti direktora dr. Elmir Čičkušić, te dr. Enver Zerem, također jedan od prvih suradnika Nedreta Mujkanovića.

Oba ljekara, inače univerzitetska profesora, imaju izuzetne stručne reference i karijere su napravili u Kliničkom centru u Tuzli. Međutim, s obzirom da će istraga SIPA-e biti usmjerena prema razotkrivanju lanca nabavke lijekova sa esencijalne liste, Enver Zerem mogao bi biti interesantan istražiteljima jer je u proteklom periodu bio na čelu Komisije za esencijalnu listu lijekova Tuzlanskog kantona, ali i Federacije BiH.

Podsjetimo, dr. Zerem profesor je na Medicinskom fakultetu u Tuzli i direktor za edukaciju i istraživanje na UKC-u. Vrhunska stručnost dovela ga je u najuži tim Nedreta Mujkanovića, baš kao i njegovog takmaca Elmira Čičkušića, međutim Zeremov ugled i stručnost dovedeni su u pitanje sumnjivim radnjama koje su pratile rad Komisije za esencijalnu listu lijekova na čijem je on čelu. Na ovu poziciju ga je svojevremeno postavio ministar zdravlja Federacije BiH Safet Omerović, kome će Zerem zauzvrat biti mentor magistarskog rada koji je odbranio na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Kako smo doznali, ministar je zadržao istoga mentora za doktorat koji bi u rekordnom roku trebao braniti.

U periodu dok je Zerem na čelu Komisije za esencijalnu listu lijekova kantonalni zavodi i fondovi zdravstvenog osiguranja nabavljali su lijekove protivno zakonu po maržama od 10 do 1.300 posto, iako je dozvoljena marža bila od osam do deset posto. Primjerice, najveći dobavljač lijekova za UKC Tuzla bio je ovdašnji Bosnafarm, koji je prema dokumentaciji kojom raspolažu Državno i Kantonalno tužilaštvo na razlici između dozvoljenih i naplaćenih marži zaradio desetine miliona maraka. Enver Zerem je kao prvi čovjek Komisije morao signalizirati Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona da su zaračunate veće marže, a čak i ako nije, direktorica ovoga Zavoda Šehzada Salihbašić morala je BiH i Tužilaštvu BiH protiv Safeta Omerovića, optužujući ga da je znao za sukob interesa svog kuma Ivana Prlića, a i pored toga ga je stavio na čelo Stručno vijeće Agencije za lijekove.
U prvoj prijavi dostavljenoj Tužilaštvu Prlića se optužuje da je u sukobu interesa jer posjeduje brojne apoteke: čitav lanac Lupriv apoteka u Mostaru, lance apoteka Cortex u Splitu, veledrogerije Farmos u Mostaru i farmaceutske kuće Crofarm u Ljubuškom. Na drugoj strani CIK BiH, ukoliko bude reagirao na ove pritužbe, ima obavezu da sankcionira ministra Omerovića zato što je znao za sukob interesa, a i pored toga je dao saglasnost Prliću. Kao sankcija mogla bi uslijediti čak i smjena ministra Omerovića.

U međuvremenu je od strane uposlenika UKC-a Tuzla protiv ministra Safeta Omerovića, prema pouzdanim informacijama, podnijeta i krivična prijava zbog nesavjesnog rada te navodnih propusta u poslovanju sa Centrom za srce dr. Emira Kabila. Ove navode smo pokušavali provjeriti, ali smo od dr. Emira Kabila dobili uvjeravanja da je kompletno poslovanje Centra za srce u skladu sa zakonom, a da za vrijeme boravka na UKC-u, prije osnivanja privatne klinike, nije imao mogućnost odlučivanja o nabavkama i raspodjelama novca.

Inspektori SIPA-e će posebnu pažnju posvetiti kontroli Kliničke apoteke, preko koje su lijekovi nabavljani, a u dokumentaciji kojom raspolažu inspektori evidentno je da su se kao esencijalni lijekovi nabavljali čak i osvježavajući napici. Naravno, samo dio lijekova sa esencijalne liste bio je plasiran preko UKC-a, dok je najveća količina prodanih lijekova Zavodu zdravstvenog osiguranja plasirana preko apoteka širom Tuzlanskog kantona.

Također, po nalogu Državnog suda bit će provjereni i navodi da je na relaciji Bosnafarm-UKC utajeno nekoliko miliona maraka PDV-a. Stoga je za očekivati da će se SIPA nakon UKC-a prebaciti upravo u Bosnafarm i Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.
Mehmed Pargan "


"Slobodna Bosna" - 29.01.2009.godine, pise Emir Hodzic




"Slobodna Bosna" - 02.04.2009.godine, pise Mehmed Pargan



Izbor komentara na isti post mog bloga na blogger.ba koji je najavio UKIDANJE 01.03.2015.godine:

"gđo Nevenka iskazujem poštovanje i divljenje zbog borbe, koja se ponekad učini kao protiv vjetrenjača. Želim da znate kako niste sami. Barem virtualno i u duhu mnogi obični ljudi su uz Vas. Ustrajte, jer LJUBAV sve pobjeđuje. I istina na koncu pobjeđuje."
Objavio/la Bacak 28. Aprila 2009. u 20:32

"Gospođo Nevenka,šaljem Vam veliki pozdrav iz Pule,redovito čitam sve što napišete,suosjećam se s Vama i nadam se da će istina na kraju pobjediti.Majka ste velikog srca i šaljem Vam veliku pusu iz Pule!"
Objavio/la Gost_8709 19. Maja 2009. u 15:19

Oznake: KUCA MRAKA


- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  veljača, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Siječanj 2024 (1)
Kolovoz 2023 (1)
Srpanj 2023 (1)
Siječanj 2023 (1)
Kolovoz 2022 (1)
Srpanj 2022 (1)
Siječanj 2022 (1)
Kolovoz 2021 (1)
Srpanj 2021 (1)
Siječanj 2021 (1)
Kolovoz 2020 (2)
Srpanj 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Svibanj 2020 (1)
Travanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (4)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (1)
Rujan 2019 (1)
Kolovoz 2019 (2)
Srpanj 2019 (1)
Lipanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (1)
Veljača 2019 (2)
Siječanj 2019 (3)
Prosinac 2018 (4)
Studeni 2018 (1)
Listopad 2018 (1)
Rujan 2018 (1)
Kolovoz 2018 (2)
Srpanj 2018 (2)
Lipanj 2018 (2)
Svibanj 2018 (1)
Travanj 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (2)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (2)
Rujan 2017 (3)
Kolovoz 2017 (4)
Srpanj 2017 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog posvecujem svom voljenom sinu Denisu koji je zbog pogresne dijagnoze preminuo na Internoj klinici UKC-a Tuzla 25.07.2005. god. u 26-oj godini zivota.
"GRESITI JE LJUDSKI, ALI U GRESKAMA USTRAJATI OBELEZJE JE LUDAKA."